Home > INFO RECHARGXHANDLEIDING

Voor bijna al onze Toner kits zult u een gereedschapset nodig hebben. Deze schaft u eenmalig aan en kunt u voor iedere toner die een gereedschapset nodig heeft gebruiken. Wij vermelden dit bij de printers die dit nodig hebben.

Bij alles wat wij doen willen wij u voorzien van zoveel mogelijke informatie. Wij garanderen u dat het lezen van deze procedure langer duurt dan het uitvoeren van de procedure om uw toner bij te vullen.

Deze voorbeeld is uitgevoerd voor een toner van een HP laserjet 5P printer. Het verschil van deze procedure en voor een toner die u wilt bijvullen is de locatie van het gat waar bijgevuld kan worden. De instructies worden voor iedere toner in een duidelijke handleiding meegeleverd.

Zet de soldeerbout op de meegeleverde standaard en stop de steker in het stopcontact (220V). Wacht 3 minuten zodat de soldeerbout op temperatuur kan komen. Let op de soldeerbout is na deze 3 minuten erg heet! Wees erg voorzichtig. Vanaf dit moment heeft de soldeerbout de juiste temperatuur bereikt.
In dit voorbeeld maken we gebruik van een HP 5P/6P Toner. Het gat dat gemaakt moet worden bevind zich aan de rechterkant.
Plaatst de soldeerbout tegen de toner en duw voorzichtig totdat er een gat in zit. (laat de warmte van de soldeerbout het meeste werk doen, oefen niet teveel druk erop uit)Wanneer het gat is gemaakt verwijder dan direct de soldeerbout en trek de steker uit het stopcontact. Plaats het terug op de standaard want de soldeerbout is nog steeds heet!
Zoals u kunt zien op de foto blijft het weggesmolten stuk plastic in de toner zitten. Het kan gebeuren dat dit in de toner zelf valt of dat deze in het kopje van de soldeerbout blijft zitten.
Als het stukje plastic aan de toner blijft zitten of in de toner is gevallen moet deze verwijdert worden. Pak een tangetje en verwijder het stuje plastic uit of van de toner. (Opmerking: is het stukje plastic in de toner gevallen pak dan een zaklamp en kijk waar dit stukje plastic is en verwijder deze dan.(Laat het stukje plastic nooit in de toner zitten daar dit de toner zelf zal beschadigen!)Als het stukje plastic in de kop van de soldeerbout zit wacht dan totdat de soldeerbout is afgekoeld alvorens deze te verwijderen.
Zoals te zien op de foto is het maken van een gat in de toner gereed.
Dit is de fles met de navulling voor uw toner. Voordat u begint met bijvullen draait u de fles op de kop en tik met de dop op tafel om de toner navulling los te maken. Draai de fles weer in normale toestand en tik met de bodem nogmaals op tafel. Deze stap verzekert u ervan dat de toner navulling makkelijk uit de fles loopt tijdens het vullen van de toner.
Draai de dop los en verwijder het papiertje van de fles. Op het papiertje zit soms wat toner navulling dus pas op voor uw handen en kleding. Gooi het papiertje direct weg.
Draai nu het meegleverde verloopdopje op de fles.
Til de toner een beetje op zodat het gat de hoogste punt is van de toner. Breng het flesje voorzichtig naar de toner en plaatst het verloopje in het gat die u gemaakt heeft. U ziet vanzelf dat de toner op dit moment gevuld wordt. Indien de navulling niet meer uit het flesje loopt sluit u het verloopje af met de dop en tik zachtjes met de bodem op tafel. Draai het flesje om en tik zachtjes met de dop op tafel. U kunt nu verder gaan met bijvullen.
Wanneer de toner is bijgevuld pakt u het meegleverde afdekdopje en plaatst deze voorzichtig in het gat. Oefen op dit moment geen druk uit op het dopje! Dit kan nl. uw toner beschadigen.
Pak uw meegeleverde tang en houdt de toner met 1 hand vast zodat deze zijde niet op tafel rust om beschadigingen aan uw toner te voorkomen. Draai nu met de klok mee voorzichtig het dopje in de toner zoals op de foto is te zien. Het dopje moet goed vlak op de toner zitten.
Wanneer het dopje erop zit ziet u dat dit professioneel is afgewerkt en gereed is voor meerdere navullingen.
Kijk nogmaals of het dopje goed vlak op de toner ligt.
Dit is eigenlijk alles wat u moet doen. U heeft u toner bijgevuld in minder dan 10 minuten. U heeft het zelf bijgevuld en u heeft geld bespaard!Nogmaals het lezen van deze handleiding neemt meer tijd in beslag dat het navullen van u toner!

Nadat uw toner is bijgevuld vraagt iedere andere navulling van deze toner niet meer dan 60 seconden om opnieuw gevuld te worden.

Voorkom het knijpen in de fles tijdens het bijvullen. Toner navulling is een fijne poeder en kan lelijke vlekken veroorzaken in kleding, tapijt e.d. Gebruik een doek of een krant om bij te vullen. Pas ook op voor ventilatoren of tocht, wind e.d. Toner navulling is licht van materiaal en kan zo weggeblazen worden.ShopFactory (TM). Click Here.